A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első megépítendő távfűtési gerincvezeték több mint 2 kilométer hosszú, a Mindszenti körúton épülő biomassza fűtőmű és a Szultán utcai fűtőerőmű között. Ezt a Sade-Magyarország Mélyépítő Kft.  nyerte 1 milliárd 193 millió forinttal.

A második gerincvezeték pedig mintegy 3,5 kilométer hosszú, a Széchenyivárosi fűtőerőmű és a Nyugati Városkapu között húzódik majd. Ezt a Terra-21. Közmű és Mélyépítő Kft. építheti meg, 1 milliárd 349 millió forintért.

A Szultán utcai fűtőerőmű átalakítása a következőkből állt volna: a biomassza kazánok által termelt hő (5+20 Megawatt) fogadása és keringetése, pufferelése és a meglévő távhő rendszerbe táplálásának kialakítása. Be kellett volna építeni 4 darab 50 köbméteres hőtároló tartályt.

Ez a rész eredménytelen lett, mivel a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem.

A nyertesekkel május 16-án kötött szerződést az ajánlatkérő.