Úgy tűnik, valami megmozdult a budapesti ingatlanpiacon: az elmúlt néhány napban több jelentős adásvételről és fejlesztésről érkezett hír. Befejeződött az Andrássy út 19. szám alatti klasszicista ház teljes átépítése - itt az új multibrand áruház nyílik Il Bacio di Stile néven, bejelentették az egykori Balettintézet, a Dreschler palota adásvételéről szóló szándéknyilatkozat megszületését és pont került a Lánchíd Palota eladásáról szóló szerződésre is. Az épületet 1867-ben adtak át, amely korábban a Fővárosi Közmunkák Tanácsának, majd a Legfelsőbb Bíróságnak is otthont adott; a teljes felújítás után 2008-ban nyílt meg. A teljes beruházás értéke akkor meghaladta a 20 millió eurót, most viszont piaci hírek szerint ennek feléért cserélt gazdát.

Az eladó a CIB Bank Zrt. work-out leánycége a Recovery Ingatlanhasznosító Kft., a vevő a milliárdos üzletember, Nobilis Kristóf üzletember egyik vállalkozása volt. A Lánchíd Palota a válság előtt Budapest egyik legdrágább irodaépülete volt, hiszen a 3200 négyzetméteres alapterületű irodaházban a bérleti díjak négyzetméterenként jócskán meghaladták a 20 eurót. Az akkori bérlők, elsősorban a Sal Oppenheim privátbank, azonban a válság kitörését követően kiköltöztek, így a Lánchíd Palota Kft. becsődölt. Alig egy évig használták az épületet, de immár közel négy éve üres.

A CIB Bank információink szerint jóval 10 millió euró feletti összeggel hitelezte meg a céget, így az épület értékesítésén profitot nem ért el. Ingatlanpiaci hírek szerint a palotát az Eximbank bérelte ki - immár Nobilistól. A pénzintézet azonban kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy maradnak a Nagymező utcai bérleményben, amelynek szerződését most kívánják meghosszabbítani.