A várhatóan egy év múlva kezdődő, három ütemben megvalósuló fejlesztési program magában foglalja a telephelyen álló 71 ingatlanból 31 használaton kívüli, vagy gazdaságosan nem üzemeltethető épületnek a lebontását, az uszoda, a szociális otthon, a pavilonépület, az igazgatási épület, a gyermekfoglalkoztató, a gyógyszertár, a szolgálati lakások és a kastélyépület rekonstrukcióját. Utóbbiban minihotelt alakítanak ki a betegek hozzátartozóinak elhelyezésére - közölte az MTI szerint Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője.

Az intézmény szakmai profilja belgyógyászat, kardiológiai és mozgásszervi rehabilitáció, geriátria és hospice ellátás lesz. A betegbiztonság, a betegek komfortérzetének növelését, munkahelyek megmentését, 50 új munkahely létesítését várják az "országosan is egyedülálló, hiánypótló beruházástól" - mondta a képviselő.

Van elképzelés!

Az intézmény mosdósi telephelyének rekonstrukciója a kivitelezés megkezdésétől számítva 2-3 évet vesz igénybe, az ellátást a munkálatok ideje alatt folyamatosan biztosítaniuk kell - mondta Moizs Marianna, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója. Mosdóson jelenleg krónikus, hospice, geriátriai ellátást, kardiológiai és gyermekrehabilitációt végeznek, 7 osztályon jelenleg 226 ágyat tartanak fenn, a dolgozóik száma 137.

A forrás rendelkezésre áll, a kormány múlt év végén 495 millió forintot hagyott jóvá a tervezés költségeire - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A beruházás lebonyolítója az állami beruházási ügynökség (BMSK) lesz.

Van pénz!

A kormány azért támogatja a teljes rekonstrukcióra vonatkozó elképzeléseket, mert a mosdósi telephely jó helyen van, évtizedek óta szolgálja a gyógyítást és a rehabilitációt, helyben és a megyében is értéknek tekintik - mondta az MTI szerint a miniszter.

Gulyás Gergely szerint fejlesztésekre van szükség a gazdaság tavaly elszenvedett kárainak mérsékléséhez. Az Európai Unió helyreállítási alapját, a közösség hétéves költségvetését és Magyarország 2021-es költségvetési törvényét nézve "soha nem látott mértékben állnak rendelkezésre fejlesztési források idén és a következő években".