Megegyezhetett a Revolut a japán befektetőjével, a SoftBankkal arról, hogy átsorolják az elsőbbségi részvényeit. Ennek eddig az lehetett az akadálya, hogy a SoftBank mindezért jelentős kompenzációt követelt.

A megállapodás ugyanakkor szükségszerű volt, mivel a brit központi bank, a Bank of England abban az esetben ad csak ki engedélyt a fintech szolgáltatásnak, ha az összevonja hat részvényosztályát – írja a Financial Times információira hivatkozva a Fintech.

A japán befektető és a bank közötti megállapodás annak ellenére nem lesz pénzügyi hatással a vállalatra, hogy a SoftBank kétszer annyi törzsrészvényt követelt azért cserébe, hogy lemondjon a tőkebevonás után szerzett elsőbbségi jogokról.

Az MNB és a NAV is figyeli a Revolutot

A Revolut jelenleg a litván jegybanktól kapott speciális engedéllyel működhet az EU területén, így Magyarországon is. A Magyar Nemzeti Bank ugyanakkor több korábbi közleményében is szorgalmazta, hogy a szolgáltató hozzon létre leányvállalatot Magyarországon, hogy a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét.

Ennek hiányában azonban nem terjed ki a magyar betétbiztosítási védelem a hazai Revolut-felhasználókra, ahogy a felmerülő elszámolási jogvitáikat sem tudják itthon rendezni.

A Revoluttal egyébként számos banki költség (tranzakciós díj, készpénzfelvételi díj) megkerülhető, melyeket a hazai bankok automatikusan levonnának a számlánkról. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonban nemrég közölte, hogy rálátása van ezekre a számlákra is, és inkasszót vethetnek ki rá.

 

Harcba szállt a banki csalások ellen a Revolut

A fintech cég ügyfelei az alkalmazásban találják meg az átverésekről szóló tanfolyamot, ami ingyen elvégezhető. Bővebben >>>