A szervezet úgy véli, az energetikai korszerűsítés nagyobb hozamot és kisebb kockázatot biztosíthat a legjobbnak számító pénzügyi befektetéseknél.

Közleményükben kiemelik, hogy

egy jól megtervezett épületfelújítás jelentős mértékben csökkentheti a tulajdonos költségeit, miközben emeli az ingatlan értékét is. Különösen azok számára előnyös ez a fajta beruházás, akik gazdaságtalan, költségesen fenntartható házzal rendelkeznek.

Az egyesület rámutat,

az energetikai korszerűsítés hosszú távra szól, egyszeri beruházásként évtizedekig tartó hatása lehet, az ingatlanokat ezalatt értékesíteni is jobban lehet.

További előny a kisebb kockázat, hiszen az ilyen beruházás folyamatos megtakarítást eredményez. A magas energiaárak még inkább felértékelik a korszerűsítéseket, ráadásul a fenntarthatósághoz is hozzájárulnak - írták.

Legalább 30 év kuporgatásba telik, mire összejön egy nagyvárosi lakás ára

Több mint tíz évig kell félretenni ahhoz, hogy Magyarország nagyobb városaiban lakást tudjon valaki vásárolni az átlagfizetésből. Reálisabban nézve ez legalább 30 év, ugyanis a többség képtelen a nettó jövedelmének egészét hosszú távon megtakarítani. A legtöbb évig Debrecenben kell félretennie annak, aki ingatlant szeretne venni. Bővebben >>>