Fata László szerint kutatások sokasága – hasonlókat cégük is évente végez – mutatja, hogy az egészséges munkakörnyezet, a munkavállalók fizikai és mentális egészségének fejlesztése növeli a munkavállalók teherbírását, a hatékonyságot és a cég iránti lojalitást.

Sokszor nem is kell óriási dologra gondolni, például eljön egy gyógytornász és megnézi, a számítógép előtt dolgozóknál jól vannak-e beállítva az eszközök. És példának okáért kiderül, a monitornál a munkavállalónak mindig egy kicsit jobbra kell néznie, és ez nem optimális – főként, ha ez évek óta így megy.

Annak pedig például költsége sincs, ha a cégnél dolgozó kismamáknak az épülethez legközelebbi parkolóhelyeket jelölik ki, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolniuk hőségben, hidegben.

Egészséges ételek, italok

A Napi.hu-nak Bodori Kamilla, az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás munkatársa korábban elmondta: a széles körben ismert megoldások közül kiemelhető a hetente megrendezésre kerülő gyümölcsnap, az ingyen kávé, illetve rágcsálni valók biztosítása, adott esetben pihenő-, vagy játszó szoba elkülönítése a munkáltató telephelyén, valamint különböző csapatépítő programok, illetve céges rendezvények szervezése a munkavállalók részére.

Fata László szerint az étkezés tekintetében több választási lehetősége is van a munkaadónak. Kialakíthat a cég területén belül egy üzemi konyhát, vagy megkeresheti a környéken működő vállalkozásokat. Mindegyik esetben érdemes partnerré tenni az étkezési szolgáltatót, érdekelté abban, hogy egészséges ételek kerüljenek a kínálatba.

Apróságnak tűnhet, holott nem az: az üzemi étkezdében az ételek kihelyezése is segítheti azt, hogy az egészségesebbet válasszák a munkatársak.  Az ízlésesen, szem magasságba helyezett egészséges ételek jobban fogyhatnak, mint a kínálat alsó sorában elhelyezett zsírosabb falatok.

Fontos a megfelelő ebédidő biztosítása is (Franciaországban sztrájkok törnének ki, ha a dolgozó erre nem kapna elég időt – a szerk.), miként az iroda konyhák, teázók felszereltsége, az ásványvíz automaták, esetlegesen a gyümölcscentrifuga megléte.

„Szőrös terápia”

Abban a tekintetben sincs nézetkülönbség a kutatások közt, hogy az állatok rendkívül jó hatással vannak a munkakörnyezetre. Jöjjön csak minden szerdán egy terápiás kutya, akit jól meg lehet dögönyözni.

De arra is van példa, hogy az egyik tévében egy gólyafészek eseményeit követheti a munkavállaló, miközben a másik képernyőn pörögnek az értékesítés számai.

A szakember ebben a körben megjegyezte: a személyes konfliktusokra épülő munkahelyistressz kezelését érdemes külsős szereplőkre bízni, ez ritkán oldható meg kizárólag házon belül olyan emberek közt, akik adott esetben éppen a probléma okozói.

Egy korábbi kutatás vizsgálta a kutyák munkahelyi jelenlétével kapcsolatos hatásokat, 136 munkavállaló és 97 vezető megkérdezésével vizsgálták azt, hogy miként vélekednek erről a területről. A válaszadók 26 százaléka úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten pozitív hatása van a kutyák munkahelyi jelenlétének, míg 24 százalék szerint ez a hatás inkább pozitív, és mindössze 3 százalék tartotta ezt kifejezetten negatívnak.

A mentősök macskája

Az Országos Mentőszolgálat legnagyobb garázsában, a Bázis Mentőállomáson lakik a Mamaszisza nevű macska, nem zavarják a zajok és a mentőautók jövés-menése, a garázs közepéről szemléli az eseményeket. Amikor a macska műtétre szorult, a mentősök azonnal összeadták az operációhoz szükséges összeget, és utána is rendszeresen ápolták.

Szűrővizsgálat, mozgási lehetőség

Fata László szerint nagyon hasznos dolog, ha a munkaadó rendszeres szűrővizsgálatokat szervez, egészségügyi, wellness juttatásokat ad, a dolgozók regenerálódását SZÉP-kártyával segíti elő, csapatépítő rendezvényeket, sportolási, mozgási lehetőségeket kezdeményez.

Sok minden bevethető az egészséges munkakörnyezet, a vállalati egészség érdekében.

További munkavédelmi szabályok

A munkavédelmi jogszabályok számos dolgot előírnak még, monitornál védőszemüveget, óránként tízperces pihenőt, a munka elvégzéséhez szükséges és elégséges természetes fényt, ha ez nem lehetséges, mert például a munkavégzés helye vagy ideje ezt nem teszi lehetővé, akkor a megfelelő mesterséges világítást.