Az egységes Diákfront elnökségi tagja az ATV Híradónak azt mondta, nem látják értelmét, hogy egész nyáron tüntessenek.

Muszáj tanulni azokból, ami az elmúlt egy évben történt, nem lehet, például teljesen felesleges lenne egész nyáron tüntetni, tudjuk, hogy vannak, akik erre várnak, hogy most legyen még egy tüntetés, de most erre nincsen szükség, viszont itt van a hét igenes népszavazás, ami lehet egy eszköz arra hogy egy kicsit a saját táborunkat újraélesszük

– fogalmazott Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja.

A PDSZ ügyvivője, Nagy Erzsébet emlékeztetett, a tankerület a tanárokat a beleegyezésük nélkül átvezényelheti a járáson belül másik iskolába, vagy ha valaki el akar menni másik munkahelyre három hónap a lemondási ideje, a béremelés pedig szerinte gyakorlatilag hiányzik a törvényből.

A PSZ elnöke azt is aggályosnak tartja, hogy havária esetén intézményeket lehetne összevonni. Totyik Tamás szerint,

ha télen például megint nem lesz gáz, akkor minden további nélkül két iskolát egy iskola épületbe össze tudnak vonni a maximált létszámokat figyelmen kívül hagyva.

Úgy véli ősszel a szülők is tiltakozni fognak, amikor szembesülnek a pedagógushiánnyal.

Az Egységes Diákfront, és az aHang mára egész napos akciót szervez. Fél 8-tól lesz a gyülekező, 11 órától pedig élőben közvetítik a parlamenti szavazást a pedagógusok helyzetét alapjaiban megváltoztató státusztörvényről.

Döntött a Kúria: mégis népszavazást tarthat a PSZ

A Kúria felülbírálta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, így megkapta a zöld jelzést a Pedagógusok Szakszervezetének népszavazási kezdeményezése. Bővebben >>>