Az előttünk álló hétvégén nyugodt, száraz időjárásra van kilátás, és ismét egyre fokozódik a nappali felmelegedés mértéke – írja a met.hu.

Legközelebb változást egy a jövő hét elején érkező markáns hidegfront hozhat. Ekkor már több helyen valószínű csapadék is.

Pénteken, szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szelet több helyen megélénkül. Hajnalban 6 és 13, délután 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de helyenként felhősebb időszakokkal is számolni kell, viszont említésre méltó csapadék továbbra sem érkezik. Sokfelé élénk, északkeleten erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn egy közeledő hidegfront hatására elsősorban északon, északnyugaton és nyugaton eső, zápor, zivatar már kialakulhat, máshol még szárazabb idő valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csapadékosabb tájakon 20-25, máshol 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Kedden már sokfelé számíthatunk csapadékra. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 21 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb – olvasható az idokep.hu oldalán.