Szombat után vasárnap is óriási volt a dugó az M3-as autópályán, araszoltak az autók a 38. Magyar Nagydíj helyszínére. Nem mindenkinek volt ennyire időigényes az eljutás a pályára, ugyanis több cég kínált helikopteres utazást a fővárosból a Hungaroringre. Borsos árat kellett annak fizetnie, aki igénybe akarta venni ezt a különleges szolgáltatást – írta a Blikk. 

Az angyalföldi rakpartról egy személynek az egyik vállalkozásnál 264 euróba (100 ezer forint) kerül az odaút, a másiknál 290 euróba (110 ezer forint). Az oda-vissza útért 190 ezer és 260 ezer forintnyi eurót kértek.

Akik ezt választották, nagyjából 20 perc alatt kijutottak a helyszínre, hogy kellemesen rövid út után szurkolhassanak Max Verstappennek, Lewis Hamiltonnak és a többi sztárnak.

Akik viszont az utolsó pillanatban, csak a vasárnapi futamra érkeztek, azok a Liszt Ferenc Reptérről a ringre és vissza az utat 1,5 millió forintnyi euróból tehették meg helikopterrel. 

A környékbeli lakosok nem repdestek az örömtől

Az érintett kerületekben élőket nem hatotta meg a történet: a közösségi oldalon számtalan panaszos bejegyzés volt olvasható az intenzív helikopterforgalom miatt. 

Én szívesen nézem őket, de sokakat zavar: a Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódóan rengetegszer húznak el felettünk helikopterek, miközben Budapest és Mogyoród között ingáznak. Valószínűleg mindig minden szabályt betartottak korábban is, de ezzel együtt sokszor tapasztaltuk, hogy csak pár tucat méterrel a házaink fölött közlekedtek. Tudom, hogy aki pihenni szeretne, ott ez jelentős gond, ráadásul a gyerekek, a ház körül élő állatok is sokszor megijednek

– írta Facebook-bejegyzésében Újpest polgármestere, Déri Tibor. Azt javasolta a légiszállítással foglalkozó cégeknek, valamint a Hungaroringnek és a Hungarocontrolnak is, hogy a hétvégén lehetőség szerint ne a lakóházaik felett szálljanak a nagydíj VIP-vendégeit szállító helikopterek.