November 3-án este bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy Nógrád vármegyei férfi megöléssel fenyegette szomszédja családját. A megalapozott gyanú szerint a férfi az intézkedő rendőröket szidalmazva fogadta, és kiabálva közölte velük, hogy „ha nem mentek el pár perc múlva, meg fogtok dögleni” – írja a police.hu.

A rendőrök folytatták az intézkedést a férfival szemben, közben azt észlelték, hogy az elkövető egy fegyvernek látszó tárgyat tart a kezében, amelyet a hivatalos személyek irányába fordított, majd azzal lövést adott le az egyik rendőrre.

A légpuskából kilőtt lövedék a sértettet a mellkasán találta el, amelynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövető később újabb lövést is leadott a rendőrök felé, amely azonban senkit nem talált el. A férfit az időközben értesített és a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem tett vallomást az ügyben.

A férfi újabb bűncselekményeket követett el

A körülményekből az állapítható meg, hogy az elkövető nem tanúsít jogkövető magatartást, annak ellenére sem, hogy korábban már büntetőeljárás indult ellene, és annak hatálya alatt, újabb bűncselekményeket követett el, mindezt oly módon, hogy szándékosan hivatalos személyekre támadt.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsított 2023. június óta zaklatás miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll, ennek ellenére más sértettek sérelmére újabb bűncselekményeket követett el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra bocsátása esetén további szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el, ezért – figyelemmel a szökés és az eljárás megnehezítésének veszélyére is – a nyomozó ügyészség indítványozta a letartóztatását.

A kényszerintézkedést a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája elrendelte, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.