A megalapozott gyanú szerint október 5-én hajnalban egy középkorú román férfi a vele szemben Sopron belvárosában intézkedő rendőr százados irányába ütött, majd egy társasház bejáratánál állva, a lépcsőről kétszer fejbe rúgta a sértettet.

A rúgások következtében a hivatalos személy arccsont zúzódást szenvedett, amely sérülés gyógytartama 8 napon belüli. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 37 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövető külföldi állampolgár, magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik, állandó lakcíme Romániában található. A terhelt Magyarországon tartózkodásának célja nem ismert, az általa elkövetett bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Mindezen adatokra, a büntetési tételre, és a bűncselekmény tárgyi súlyára is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a hatóság elől elrejtőzne, ezért jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A nyomozó ügyészség által indítványozott letartóztatás elrendeléséről a Győri Járásbíróság nyomozási bírája pénteken dönt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.