Budapesti online csalóra csapott le a kecskeméti rendőrség október 25-én. A gyanúsítottnak öt banknál volt számlája a saját és ismerősei nevén, majd az egyik népszerű internetes oldalon háztartási gépeket és bútorokat hirdetett eladásra úgy, hogy azok közben nem is voltak a tulajdonában.

A kihallgatásakor azt mondta, hogy ezzel a csalási formával úgy gondolta, hogy könnyen pénzhez jut, mivel nem érezte jól magát a korábbi munkahelyein.

Általában először a „szállítási költséget” vagy a termék árának a felét utaltatta el az áldozatokkal, akik ezután már nem is gyanakodtak átverésre, mivel az utánvétes fizetést biztonságosnak gondolták.

A férfi azonnal leemelte a kapott pénzösszegeket a számlájáról, és élettársával együtt mindent magukra költöttek.

Az eddigi kihallgatások alapján a kecskeméti nyomozók a fiatalt ötrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vették őrizetbe, de még elemzik a bankszámlakivonatokat és a telefonhívásokat, melyek alapján akár a százat is meghaladhatja a sértettek száma.

A férfit a bűnismétlés reális veszélyére tekintettel őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A rendőrök vizsgálják, hogy a férfinak volt-e társai.

 

A csalók mindig arra törekednek, hogy ne tűnjenek csalóknak

Körültekintő pénzügyi magatartással mégis elkerülhető, hogy megkopasszanak az adatainkra ácsingózó bűnözők.
Bővebben--->