Január elejétől változtak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdők belépőjegy árai. Legjobban a külföldiek által látogatott történelmi fürdők esetében nőttek az árak, az átlagos drágulás 5-6 százalék körüli. Ugyanakkor a drágulás akkora, hogy két fő a Rudasban akár 30 ezer forintot is ott hagyhat egy fürdőzés során.

Széchenyiben, valamint a Gellértben a hétfő és csütörtök között a szekrényes belépő ára 9400 forinttól 10 500 forintra emelkedett, míg a pénteki és hétvégi jegy ára 10 900 forintról 12 ezer forintra nőtt – írja az Mfor.hu.

Széchenyi fürdőben a reggel 9 óráig váltható belépő díja a hét eleji időszakban 7500 forintról 8400 forintra emelkedett, míg a hétvégi jegyek ára 8700 forintról l 9700 forintra emelkedett.

A Rudas Gyógyfürdőben a hétköznapi jegyért 8600 forint helyett 9300 forintot kell fizetni, azonban a hétvégi jegy ára 12 200 forint.

A Lukács Gyógyfürdőben, a teljes árú belépőnek hétköznap 4800 forintra, míg hétvégén 5200 forintra emelkedett az ára, azonban a nyugdíjas és a diákbelépők esetében kisebb mértékű lett az áremelés.

Létezik klubkártya is

Akad azonban olyan fővárosi fürdő is, ahol nem emelkednek az árak: a Palatinusnál január 8. után is a korábbi árak maradnak érvényben.

A Zsigmondy Klubkártya lehetőséget nyújt arra, hogy a szerényebb keresetűek is meg tudják maguknak engedni a gyógyfürdőt. A klubkártyát bárki megvásárolhatja, ára 5 ezer forint. A klubtagok a kártyával szekrényes, napi fürdőbelépőt válthatnak a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdőbe négyezer, illetve 4500 forintos áron. A fényképes klubkártyával, annak érvényességi időtartama alatt, naponta 1 alkalommal vehetik igénybe az említett gyógyfürdőket. A kedvezményes belépővel a fürdőben legfeljebb 4 órát lehet tartózkodni.