Az Adevinta Classified Media Hungary megvásárlása nyomán a Használtautó.hu és Jófogás piacterek az eddig is száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül folytatják működésüket – derült ki a cégek közleményéből.

tranzakciót követően az ingatlan.com Zrt.-nél egyedülálló módon két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre. Az egyikért Keleti József, az ingatlan.com vezérigazgatója felel majd, az ő irányítása alatt működik tovább a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu.

A Jófogás és az eMAG-cégcsoportból idén kivált Vatera.hu piacterek fejlesztését és bővülését Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói irányítják a továbbiakban.

A közlemény szerint a tíz hazai online piactér között alig található olyan, ami magyar tulajdonú, így a Jófogás és a Használtautó.hu felvásárlása, továbbá a Vatera magyar kézbe kerülése mérföldkő lehet a hazai e-kereskedelemben.

A Jófogás felületén 1600 csalási kísérletet azonosítottak egyetlen év alatt

A koronavírus-járvány kirobbanása és az online kereskedelem egyre nagyobb térnyerése is közrejátszik abban, hogy 2021 óta exponenciálisan növekszik az online térben elkövetett csalások és az adathalász kísérletek száma Magyarországon, és ezzel párhuzamosan a tényleges, a felhasználók számára anyagi veszteségben mérhető káresetek száma is.
Bővebben--->