A Mol 2 forinttal, 0,08 százalékkal 2400 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 250 forinttal, 1,49 százalékkal 16 500 forintra csökkent, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 425 forintra nőtt, forgalma 32,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,33 százalékkal 8025 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3774,78 ponton zárt hétfőn, ez 6,50 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Kisebb eladási hullám indult hétfőn a BÉT-en, de a forgalom rendkívül alacsony volt. Egyéni vállalati hírek nem érkeztek a magyar részvényekre, a nemzetközi tőzsdék vegyes képet, inkább negatív hangulatot mutattak. A BUX indexet az OTP csökkenése húzta vissza, a többi papír kereskedésére napközben az iránykeresés volt a jellemző, jelentősebb emelkedést a Richter mutatott a nap folyamán

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!