A megbízás 20 ezer Fotex részvény vásárlására szól a Luxemburgi Értéktőzsdén. Az ár maximum 0,9 euró lehet részvényenként. E mellett 80 ezer Fotex részvényt vehet a brókercég legfeljebb 260 forintos áron a Budapesti Értéktőzsdén.

A Fotex az elmúlt időszakban többször vásárolt saját részvényeket. Legutóbb március 14-én 40 ezer saját részvény vásárlására szóló megbízást jelentett be a Luxemburgi Értéktőzsdén, részvényenként legfeljebb 1,1 eurós árfolyamon. Március 12-én pedig 100 ezer darab saját részvényre szóló megbízást adott a Fotex, szintén a Luxemburgi Értéktőzsdén, szintén legfeljebb 1,1 eurós áron. A legutóbbi vásárlásról szóló, március 19-i közlés szerint a társaság közvetlen tulajdonában 1 millió 302 ezer 866 darab, a csoport tulajdonában pedig összesen 11 millió 626 ezer 756 darab Fotex részvény van.

A Fotex március 14-én közölte, hogy átvezeti részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről a Luxemburgi Értéktőzsdére, és 2012. március 30-át követően a Fotex papírjaival csak Luxemburgban lehet kereskedni. Az ezzel kapcsolatos Erste állásfoglaláról itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!