A március végével záródott három hónapban az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,4 dollár volt, a bevétele 8 százalékkal 14,2 milliárd dollárra nőtt - írja az MTI.

Elemzők 13,78 milliárd dollár bevételt és szerényebb, 1,39 dolláros részvényarányos eredményt vártak.

Az IBM árbevétele a negyedévben a szoftverszegmensben 12 százalékkal, 5,77 milliárd dollárra nőtt, a tanácsadásból származó bevétel 13 százalékkal, 4,83 milliárd dollárra emelkedett, az infrastruktúra szegmensben ugyanakkor 2 százalékkal, 3,22 milliárd dollárra csökkent.

A felhő üzletág bevétele 14 százalékkal, 5 milliárd dollárra ugrott.

Az IBM fenntartotta azt a várakozását, hogy a folyó évben a bevétele 4-6 százalékkal emelkedik. Elemzők véleményének átlagában az szerepel, hogy a bevétel 5,3 százalékkal, 60,38 milliárd dollárra nő.

A szabad cash flow-ra vonatkozó előrejelzésén sem változtatott az IBM, továbbra is 10-10,5 milliárd dollárt vár, de most úgy tűnik, hogy inkább az alsó tartományhoz lesz közelebb. Ezt a cég azzal indokolta, hogy nem vár cash flow-t az orosz piacról. Tavaly az IBM oroszországi üzletága 300 millió dollár bevételt és körülbelül 200 millió dollár nyereséget ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!