Az euró a reggeli 390,48 forintról estére 387,56 forintra gyengült. A dollár jegyzése 373,07 forintról 368,37-re ment le, a svájci frank pedig 404,73 forintról 402,20-ra.

A szerda esti jegyzésén a forint 3 százalékkal áll erősebben az év elejéhez képest az euróval, 1,3 százalékkal a dollárral, és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben.

 

Miért tartják itthon ilyen sokan párnacihában a pénzüket?

Több mint nyolcezer milliárd forintnyi készpénz van a lakosságnál, ráadásul egyre csak halmozódik a párnacihában tartott vagyon értéke is. A tranzakciós költségek kiküszöbölése és a bizalom hiánya is visszatartja az emberek jó részét attól, hogy a bankra bízzák a pénzüket. A magyarok közel kétharmada úgy véli, akinek alacsony a megtakarítása, annak nem éri meg bankba tenni a pénzét. Arról azonban sokan elfeledkeznek, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben milyen könnyen elinflálódik a forint. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!