Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) szerdán ismertetett előrejelzése szerint az idei őszi vetésű búzatermés 1,424 milliárd véka lesz. Ez ugyan öt éve a legkisebb, mert a szárazság miatt csökken a hozam, de meghaladja a szakértők által várt 1,395 milliárd vékát.

Az Európában irányadónak számító párizsi gabonatőzsdén a novemberi jegyzésű malmi búza ára 1,97 százalékos csökkenéssel tonnánként 224,25 eurón állt szerdán délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!