A BUX index 0,53 százalékkal emelkedett csütörtök estére, így 68 319,51 ponton zárta napot. Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint magas volt a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén, jó volt a hangulat.

Az elemző kitért arra, hogy a Mol és az OTP részvényeinél a mai nap volt az utolsó, hogy a 2023. évi osztalékra való jogosultságot figyelembe veszik a szelvényeknél. Ugyanakkor az európai tőzsdék vegyes képet mutattak, miközben az amerikai tőzsdét emelkedés jellemezte, tette hozzá.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 0,73 százalékkal 18 010 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 1,56 százalékkal 978 forintra, a Richter-papírok árfolyama 155 forinttal, 1,7 százalékkal 9255 forintra emelkedett. Csökkent ugyanakkor a Mol, 26 forinttal, 0,85 százalékkal 3044 forintra.

A BUMIX 0,03 százalékkal csökkent a szerdai záráshoz viszonyítva.

Macron: Európának merészebb monetáris politikára van szüksége

A francia elnök szerint az Európai Központi Banknak a Fed modelljét volna ildomos követnie, ami erősebb és merészebb monetáris politikát jelentene.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!