A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: magas forgalom mellett, a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően pluszban zárt a magyar tőzsde, 0,07 százalékos erősödésével azonban alulteljesítette a nyugat-európai tőzsdéket.

A jó nemzetközi hangulat azzal magyarázható, hogy úgy tűnik az orosz konfliktus nem éleződik - tette hozzá az elemző.

A Mol változatlan árfolyamon, 2648 forinton zárt, forgalma 1,8 milliárd forint volt. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,29 százalékkal 17 355 forintra csökkent, forgalmuk 10,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,46 százalékkal 433,50 forintra nőtt, forgalma 52,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,70 százalékkal 7950 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4140,47 ponton zárt kedden, ez 8,95 pontos, 0,22 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!