A kihelyezés szervezője a Deutsche Bank, a Morgan Stanley és a BofA Securities.

repülőtér 40 százaléka jelenleg az AviAlliance GmbH tulajdonában van, és a kihelyezésre kerülő részvények 10 százalékát jogosult megvásárolni, míg az 5 százalékot birtokló Kopelouzos család 1 százalékot vásárolhat majd.

Ezt követően az athéni nemzetközi repülőtér mintegy 19 százaléka szabad forgalmazásba kerül.

Az athéni nemzetközi repülőtér, amely Európa kilencedik legforgalmasabb csomópontja, tavaly több mint 28 millió utast szolgált ki, ami a görög légi kikötők teljes utasforgalmának mintegy 35 százaléka. Az athéni repülőtér utasforgalma tavaly már meghaladta a koronavírus-járvány előtti szintet.

A magyarok által kedvelt ország megsínylette a 2023-as évet a rekordmeleg hőmérsékletekkel és a hatalmas erdőtüzekkel. Főképpen ezzel as hírrel került be Görögország a hírekbe >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!