Bár pár hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy a Google megjelenik a saját laptopja, a Pixelbook új verziójával, ez lekerült a napirendről - írta meg a héten a Verge szaklap. Sőt, az amerikai cég kiszáll a laptopok piacáról.

A lépés annyiban nem meglepő, hogy Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója még a nyáron folyamán jelezte, lassítani szeretné a munkaerő-felvételt és pár projektet költségcsökkentési okokból le kell állítani és a  összességében arra utalt, hogy racionalizálásra készült a vállalat. 

Spéci kommunikációs hálózatot fejlesztenek

Miközben a laptopgyártás leáll, a Google más területeken rákapcsol. Többek között egy "Minkowski" kódnéven futó titkos projektet mutat be a nyilvánosságnak Aalyria néven. A Google nem kívánt részleteket közölni az Aalyria-ról, például arról, hogy mióta dolgozik a technológián, és hány alkalmazott csatlakozik a startuphoz, az Aalyria sajtóközleményében azt írta, hogy küldetése a "hipergyors, rendkívül biztonságos és rendkívül összetett kommunikációs hálózatok kezelése, amelyek kiterjednek a szárazföldre, a tengerre, a levegőre, a közeli űrre és a mélyűrre". A vállalat szerint lézeres kommunikációs technológiája "exponenciálisan nagyobb léptékű és sebességű, mint bármi, ami ma létezik". Az Aalyria szoftverplatformját a Google több űrkutatási hálózati projektben is alkalmazta.