Az Androidos és az iOS-es felhasználók sem kell, hogy sokat várjanak a Gmail azon funkciójára, aminek hála beépített fordítót kap a levelezőrendszer. Ez a funkció már régóta elérhető az asztali verzióban, és jelenleg 100 nyelvvel kompatibilis – írja a TechCrunch.

Google a fejlesztői blogján jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy a mobilfelhasználók már régóta hiányolták ezt a funkciót. Korábban a felhasználóknak külön fordítóprogramot kellett használniuk a levelek tartalmainak lefordításához.

Az üzenet lefordításához a mobilos felhasználók az e-mail jobb felső sarkában található hárompontos menüben található "Fordítás" lehetőségre kell kattintsanak. A beállításokban kiválaszthatják a kimeneti nyelvet, így egy felszólítás jelenik meg, ha egy e-mail tartalma nem egyezik meg a megjelenítési nyelvvel. Bizonyos nyelv esetében pedig a fordítás is kikapcsolható, ami hasznos lehet azoknak, akik több nyelven beszélnek.

A funkció augusztus 21-éig minden Android és iOS-felhasználó számára elérhetővé válik.

Leáldozott a bosszúpornó korának: eltünteti a Google a számunkra kínos találatokat

Három új fontos funkció bevezetését jelentette be a Google a keresőszolgáltatásában, melyekkel jóval szabadabban rendelkezhetnek a felhasználók a személyes adataik felett: megnézhetik, milyen találatokat dob fel róluk a motor, és ha az számukra kellemetlen vagy érzékeny, akkor kérhetik azt, hogy tűnjön el. Ezen kívül a rendszer mostantól értesítéseket küld, ha újabb személyes adatok jelennek meg a weben. A Google ezen felül az explicit tartalmak megjelenítését is szigorúbban kezeli: a biztonságos keresési funkció mostantól minden felhasználónál alapértelemzett beállítás lesz. Bővebben--->