Hazai tekintetben Matolcsy György, az MNB új elnöke tartotta második sajtótájékoztatóját kedden, amiben ismertette a növekedési hitelprogram részleteit. Egyedül a kéthetes MNB kötvénnyel kapcsolatban nem született még döntés, de ennek a részleteit is pár héten belül megtudhatjuk. A piac kedvezően fogadta a híreket, aminek következtében a forint folyamatosan erősödni kezdett és az EUR/HUF kurzusa eltávolodott a 300-as szinttől.

Az EUR/USD árfolyama is heves kilengéseket mutatott a hét második felében. A csütörtöki ECB kamatdöntés a várakozások szerint alakult, vagyis 25 bázispontos vágás történt. A döntést követő sajtótájékoztatón viszont Mario Draghi, az EKB elnöke megemlítette a negatív betéti kamat lehetőségét, amit hullámszerű euro gyengülés követett 1,32 környékéről 1,3050 alá. Ezt követően pénteken a legfrissebb mezőgazdasági szektoron kívüli foglalkoztatási adatot hozták nyilvánosságra az Egyesült Államokban, ami a korábbi kiábrándító számok után pozitív meglepetést okozott. Ez újabb kilengést okozott az EUR/USD árfolyamában.

Ez a várakozásokat felülmúló amerikai foglalkoztatási adat a forintot sem hagyta hidegen és további erősödésbe kezdett, ami az EUR/HUF kurzust egy rövid időre 295 alá is letolta.

Azonban sem az EUR/USD, sem az EUR/HUF árfolyamában nem történt tartós elmozdulás és nem sokkal később újra abban a tartományban tartózkodtak az említett devizapárok, mint az adatközlés előtt.