2024. január 1. napjától új menedzsment irányítja a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt-t. Portrésorozatunkban az új felsővezetést alkotó szakembereket mutatjuk be. Az alábbiakban az alapításának 75. évfordulóját idén ünneplő vállalat logisztikai és technológiai vezérigazgató-helyetteséről, Nagy Andorról olvashatnak.

1976-ban született, a számítástechnika és a programozás iránt már gyermekkorától érdeklődött, később mérnök-informatikusi végzettséget szerzett. Szakmai karrierjének első szakaszát az Olajterv Csoportnál és elődeinél töltötte, ahol ügyféltámogató munkatársból előbb informatikai vezetővé, majd IT-igazgatóvá nevezték ki. Itt töltött évei alatt jelentős tapasztalatokat szerzett nagyvállalati szintű informatikai rendszerek kiépítésében és üzemeltetésében, így például közreműködött a Déli Áramlat gázvezeték kiépítésének háttérfeladataiban. 2014-ben kezdett a Hungaropharmánál dolgozni, mint IT-igazgató, munkája nagyban hozzájárult a gyógyszer-nagykereskedő IT-vezérelt stratégiájának kialakításához. Magyarországon elsőként vezette be az SAP EWM rendszerét, melyet sikeresen integráltak a Hungaropharma cégcsoport tagjainál már működő SAP ERP vállalatirányítási rendszerhez. Részt vett az egyedi dobozazonosítók használatához szükséges fejlesztésekben, valamint a Hungaropharma Budapesti Logisztikai Központjának 2. és 3. ütemben történő bővítésében. Vezérigazgató-helyettessé történő kinevezése előtt, 2023-tól operációs igazgatóként a logisztikai területet is felügyelte.

Informatikus-mérnöki mentalitásából adódóan folyamatcentrikusan, megoldásorientáltan gondolkodik, fontos számára a biztonság, stabilitás. Megvalósító, fejlesztő-építő típusú vezetőnek tartja magát. Tagja a GIRP-nek (European Healthcare Distribution Association), 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, új beosztásában a racionális, költséghatékony takarékos és fenntartható folyamatok kialakítására fog törekedni.

Nagycsaládos, feleségével, három lányával és fiával Budapesten él. Korábban búvárkodott, most szabadidejében inkább szakmai podcasteket hallgat. Szívesen dolgozik fával, természetes anyagokkal.