2024. január 1. napjától új menedzsment irányítja a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt-t. Portrésorozatunkban az új felsővezetést alkotó szakembereket mutatjuk be. Elsőként az alapításának 75. évfordulóját idén ünneplő vállalat új vezérigazgatójáról, Füzesi Juditról olvashatnak.

Több mint harminc éves gyógyszerpiaci vezetői tapasztalattal rendelkezik az 1966-ban született Füzesi Judit, aki a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Munkáját a Heves Megyei Gyógyszertári Központnál kezdte, néhány év múlva a privatizációt már igazgatóként vezényelte le. A jogutód Libra Rt, majd annak további két hasonló vállalattal történő fúziójával létrejött Bellis Gyógyszernagykereskedelmi Rt. vezérigazgatójaként dolgozott az ezredfordulóig, miközben sikeresen megszervezte a patikahálózat privatizációját. Ezt követően két éven át a Bábolna Rt. élelmiszeripari vezérigazgató-helyettese volt, majd ismét visszatért a gyógyszeriparhoz, az ICN Magyarország Rt. marketing és értékesítési vezérigazgató-helyetteseként. Egy évtizeden át állt a később Valeant Pharma Kft. néven működő cég élén, innen került 2011-ben a Hungaropharma Zrt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettesi posztjára. Elkötelezett munkájának is köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben a Hungaropharma sikeres stabilizáció után dinamikus növekedési pályára állt, és mára az ország legnagyobb gyógyszer-nagykereskedőjének számít.

Az új vezérigazgató a kereskedelmi szektor több területén is jártas, széles tapasztalatra tett szert a gyógyszerek, FMCG termékek gyártásában és értékesítésében, illetve a szolgáltatások, termékek fejlesztésében is. Marketing és értékesítésorientált, elkötelezett a stratégiák megalkotása és megvalósítása terén. Nagy teherbírás jellemzi, lendületét munkatársainak is átadja.

A Hungaropharma Magyarország harminc legnagyobb árbevételű vállalatának egyike, ezért az új ciklusban Füzesi Judit elsősorban a kiváló piaci pozíciók erősítésére, a nyereséghányad növelésére koncentrál. Azonban mivel gyógyszer-nagykereskedőként különleges piacon dolgoznak, ugyanilyen fontosnak tartja a magas szakmai minőség megtartását, valamint a folyamatosan szigorodó előírásoknak és elvárásoknak való megfelelést. Vallja, hogy ezt csak felelősségteljes változások segítségével lehet elérni.

A szakember 1995-ben tiszteletbeli gyógyszerész címet kapott. Budapesten él, ikerfiai közül az egyik orvosnak, másik közgazdásznak készül. Hobbija az utazás, akár egyénileg, akár szakmai körben, gyógyszerészekkel közösen.