Kormányinfó – 24.04.25.

Kormányinfó – 24.04.25.

A szerdai kormányülést követően Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő csütörtök 11 órától tartott Kormányinfót. A tájékoztatón bejelentették, hogy Magyarországra látogat a kínai elnök, de Gulyás Gergely beszélt az új háborús helyzetről, az Alaptörvény-módosításokról, valamint a benzinárakról is. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy jó hírnév megsértése miatt beperlik a Spart.

11:27
április
25.

Újabb Alaptörvény-módosítások jönnek

A kormányülésen foglalkoztak az Alaptörvény-módosítással is: Orbán Viktor miniszterelnök nyújtotta be, és arról szól, hogy a köztársasági elnök nem adhat kegyelmet senkinek, aki szexuális bűncselekményt kiskorú sérelmére követett el, vagy ilyen bűncselekmény elkövetésében közreműködött.

Emellett két másik ügyben is változtatást szeretnének: 

  • az EU hitelközösséggé alakítása sokat szándéka lett a kormány szerint, sokan „Európa Egyesült Államot” akarnak – közös hitelfelvételhez csak akkor járulna hozzá a kormány, ha a parlament 2/3-a támogatja ezt;
  • módosítanák a honvédségi-törvényt is, ez a módosítás pedig „csapatmozgásokkal” kapcsolatos.

10:31
április
25.

Hamarosan kiderül, hogyan döntött a kormány

A kormány szerdán arról is tárgyalt, szükséges-e beavatkozni az üzemanyag piaci árába, így vélhetően többek között erről is szó esik majd. Lantos Csaba energiaügyi miniszter egyébként azt nyilatkozta a kérdés kapcsán, hogy

amennyiben visszaállítják az árplafont, az a régiós viszonylatokhoz fog alkalmazkodni, vagyis rövidtávú és dinamikus lesz.

Emellett feltehetően szó lesz a költségvetés helyzetéről, az esetleges kiigazításokról, az új otthonfelújítási támogatásokról, valamint a frissen indult újabb uniós kötelezettségszegési eljárásokról is.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Kormányinfó – 24.04.25.

A szerdai kormányülést követően Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő csütörtök 11 órától tartott Kormányinfót. A tájékoztatón...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.