versenyhatóságnak a légitársaság árképzései szúrtak szemet, melyet tüzetesebben is vizsgálni kezdtek. A vállalat vezérigazgatója szerint azonban egy „vicc”, hogy vizsgálat indult, amiért az olasz kormányt okolja. Mint mondta, „ez csak olasz politika”. Azt is hozzátette, hogy szerinte Olaszországban „egy rakás populista futkos”.

A Reuters megjegyzi, hogy a vizsgálat azután indult el, hogy Giorgia Meloni kormánya szeptemberben visszalépett a korábban bejelentett, a magas viteldíjak kezelésére irányuló intézkedésekről, és lényegében eltörölte a szigetre közlekedő járatokra vonatkozó tervezett emelési korlátot.

A vizsgálat az árképzési algoritmusok lehetséges negatív hatásaira fókuszál, és górcső alá veszi azt is, hogyan kommunikálják a nyilvánosság felé a jegyárakat és hogy azok miből tevődnek össze. O'Leary szerint a vizsgálat állítólagos mobiltelefonos árképzési algoritmusokon alapult, hozzátette ugyanakkor, hogy figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy a Ryanair járatainak mintegy 60 százalékát asztali számítógépeken foglalják le.

 

 

 

Olyan jól megy a Ryanair-nek, hogy már ők is fizetnek

Minden téren növekedni tudott a légitársaság, sőt, a várható rekordbevétel miatt olyat is megtehetnek, amire korábban nem voltak képesek.
Bővebben--->