Kína legfelsőbb bírósága és az Emberi Erőforrások és Társadalombiztosítási Minisztérium iránymutatásokat és példákat tett közzé arra vonatkozóan, hogy mi számít túlórának. Mondván, hogy a kérdés az utóbbi időben széles körű vitát váltott ki: egyre több céget büntettek a hatóságok, ha alkalmazta a 996-os túlóráztatást. 

Míg a hatóságok egy csomagküldő céget érintő esettel magyarázták meg, hogy a "996" miért illegális, addig az ilyen munkaórák néhány kínai vállalat és alkalmazott számára erénnyé váltak. A Szilícium-völgy olyan nagyágyúi, mint Mike Moritz, a Sequoia Capital vezetője, ezt az ország versenyelőnyeként emelte ki az Egyesült Államokkal szemben - írja a Reuters. 2019-ben azonban visszatetszés tört ki, ami nyilvános vitát váltott ki a kínai technológiai iparban a munkaidőről, amely azóta is tart.

A múlt hónapban a TikTok tulajdonosa, a ByteDance pénteken közölte, hogy augusztus 1-jétől hivatalosan is megszünteti a hétvégi túlórákat, két héttel azután, hogy a rövid videós riválisa, a Kuaishou hasonló döntést jelentett be.  A bíróság és a minisztérium "996"-ot érintő kritikája egyúttal a Peking által vezetett, az ország technológiai óriáscégeivel szembeni széles körű szabályozási szigorítás közepette történik, amely a monopolisztikus magatartástól a fogyasztói jogokig terjedő kérdésekre irányul.