A Mediapart francia tényfeltáró oldal által közzétett részletei szerint a Nemzeti Front politikusai a pártjuk támogatására fordították az uniós forrásokat, ami tilos. Az OLAF márciusban elküldte a jelentését a francia ügyészségnek, de a szivárogtatás pont az elnökválasztás második fordulója előtt érkezett, amikor is Emmanuel Macron elnöknek Le Pen lesz az ellenfele - írja a 444.hu.

Marine Le Pen ügyvédje szerint egyenesen undorító az OLAF viselkedése, hogy 10 évvel ezelőtti tényeket rángatnak elő, úgyhogy a vádakat azok részletes ismerete nélkül is elutasítják.

A jelentés egyik nyilvánosságra került részlete alapján olyan dolgokról van szó, mint hogy Le Pen kifizette 13 pártember szállodai szobáját, akik elvileg egy EU-s konferenciát tartottak, valójában azonban pártgyűlést. 

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, február elején derült ki, hogy Le Pen egy magyar banktól kapott kölcsönt a kampányára, majd nem sokkal később az is, hogy az MKB Bank volt a hitelező. Több mint 10 millió eurót vett fel, amelyből 8 millió eurót a francia adófizetők fizetnek vissza a magyar pénzintézetnek, a maradék 2 millió eurót kell összeszednie az elnökségre törekvő jelöltnek.

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.