A neves közgazdász egy hétfő esti lisszaboni beszédében úgy fogalmazott, hogy egy perifériális euróövezeti tagállam vezetése helyében én is azt mondanám, hogy az euróövezetben kell maradni. Ám ez rendkívül káros, és Görögország nagyon közel jár ahhoz, hogy elfogyjon minden más alternatívája - jelentette ki a Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint.

Emlékezetes, hétfőn német képviselők nagy többséggel támogatták a második görög mentőcsomag elfogadását, ugyanakkor Merkel kancellári többsége hiányzott, amire korábban egyik válságkezelési szavazásnál sem volt példa.

Krugman azt is hozzátette, hogy Portugália nincs abban a helyzetben, mint Görögország és egy kis szerencsével soha nem is lesz hasonló helyzetben. Arra is figyelmeztetett azonban, hogy nehezen hiszi azt, hogy 2013-ra visszatér a kötvénypiacokra Portugália.

Mi fog történni a következő 19 hónapban? - tette fel a kérdést a közgazdász professzor. A fő esemény minden bizonnyal az európai recesszió, egy görög államcsőd és valószínűleg Görögország kilépése az eurózónából - magyarázta.