A Blikk úgy értesült, hogy megkötötték az üzletet: a 23. leggazdagabb magyarként, 66,7 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező Garancsi István, a Fehérvár focicsapat tulajdonosa megvásárolja az újpesti lila-fehér együttest is az eddigi belga tulajdonos Roderick Duchatelet-től.

A csakfoci.hu csütörtökön közölte, a megállapodás szerinti vételár nagyságrendileg 20 millió euró (7,2 milliárd forint).

Az üzlet forgatókönyve olyan lehet, mint a DVTK-nál volt a közelmúltban - írja a Blikk. Ott bennfentesek szerint a Puskás Akadémiát birtokló Mészáros Lőrinc volt a vásárló, de az európai szövetség szabályai miatt senki sem lehet egyszerre két, azonos versenysorozatban érdekelt klub tulajdonosa, így papíron nem ő, hanem a Borsodi Sport Holding Kft. irányítja a diósgyőri klubot.

Újpesten sem Garancsi lesz hivatalosan a főnök. A pletykák szerint másik nagyágyú, a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot.

A Blikk szerint az is elképzelhető, hogy ha Garancsi úgy dönt, eladja a Fehérvár FC-t, akkor hivatalosan is újpesti tulajdonos lehet.