tőkealap-kezelő cég mostani tőkebevonásával sikerült a cégnek pozitív hozammal exitet realizálni, így három és fél év után pozitív hozammal zártak. A 7 milliárd forintos befektetéssel a Transcend 60 fős magyarországi fejlesztői csapata tovább növekedhet, nem csak Magyarországon, hanem az amerikai piacon is, mellyel a Vespucci Partners igyekszik összekötni partnereit. A magyar dolgozók hozták létre azt a terméket, ami újraírhatja az iparág működését. A 15 fős értékesítés és menedzsment New Jersey-ben működik.

Sohajda Júlia, a Vespucci egyik alapító partnere és a Transcend portfólió menedzsere arról beszélt, hogy a magyar startupok csak az Egyesült Államokban tudnak valódi sikereket elérni, melyet egyre többen látnak, de nagyon nehéz elindulni ezen az úton egyedül.

„Mi nem csupán a tőkével, hanem aktív segítséggel, partnerséggel támogatjuk ezt a folyamatot” – tette hozzá. Kiemelte, a Transcend sikere megerősíti őket céljukban.

menedzser elmondása szerint azért fektethettek a cégbe, mert egy valóban egyedi és nehezen lemásolható megoldást hoztak az infrastruktúra tervezés területére, amely globális piaccal bír. Erre a piaci igényre adtak valós választ. Másrészről szerinte az is látszik, hogy hogy a csapat képes megvalósítani mindezt.

Akár egymilliárd dollár is lehet a cég értéke

A Transcend a szakmai adatbázisok szerint hamarosan „unikornis fázisba” léphet, azaz a cég értéke hamarosan meghaladhatja az egy milliárd dollárt. A mostani befektetésből az Autodesk Inc., a PureTerra Ventures, a Riverstone Holdings LLC, az Arosa Capital és a HG Ventures is kivette a részét.

A Transcend tervezőszoftvere, a Transcend Design Generator (TDG) teljes egészében automatizálja a kritikus infrastrukturális eszközök előzetes és koncepcionális megtervezését. Ez lehetővé teszi a közműszolgáltatóknak, hogy csökkentsék a tervezés költségeit és annak időtartamát és előtérbe helyezzék a fenntartható és innovatív technológiákat.