A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő szentesi Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A csarnok hasznos alapterülete 10 074 négyzetméter, ebből a hűtött terület 8 534 négyzetmétert tesz ki. A technológiai hűtést a teljes hűtött alapterületen szén-dioxidos (karbonsemleges) hűtési rendszerrel kell kivitelezni. A hűtőházba összesen 17-25 ezer mázsa zöldáru tárolható, attól függően, hogy paprikafélék vagy paradicsomfélék kerülnek betárolásra, nagyobb mennyiségben.

A nyertessel november 26-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. és a Z-Door Zrt., a szegedi RZB Invest Kft., a budapesti EB Hungary Invest Kft., valamint a kecskeméti Ver-Bau Kft. is.

Magyar zöldség télen-nyáron

Az agrárkormányzat az egész évben folyamatos, biztonságos primőrkínálat biztosítása érdekében jelentős támogatásokat oszt üveg-és fóliaházak, hűtőházak és zöldségtárolók létesítésére és korszerűsítésére is. A kertészeti ágazatnak az uniós Vidékfejlesztési Program keretében 2014-2020 között 108 milliárd forint jutott.