A tavaly májusban megújult MOL Bubi népszerűsége töretlen, külföldi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít. A mögöttünk hagyott nyári hónapokban – júniusban és júliusban – alig akadt olyan nap, amikor 10 ezernél kevesebbszer használták a kerékpárokat. Sokszor 13 ezernél többször ültek a MOL Bubi biciklikre. Sőt, volt olyan nap, amikor a 14 ezret is meghaladta az utazások száma - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK és a Csepel Zrt. nemrég jelentősen bővítette a közbringa-szolgáltatás eszközparkját. A társaságok 190 új kerékpárt helyeztek forgalomba a nyár közepén, ezzel 1750-re nőtt az utcán található MOL Bubi biciklik száma. Ezt megelőzően a rendszer szolgáltatási területét is bővítették: jelenleg összesen 173 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat.

Az óriási igénybevétel miatt a bővítésen kívül az is fontos, hogy a közlekedők mindig kizárólag a kijelölt gyűjtőállomásokon adják le a kerékpárokat. A szétszórva hagyott biciklik hiányoznak a rendszerből, ami gondot jelent mind felhasználói és üzemeltetési, mind városképi szempontból - hívja fel a figyelmet a cég.

Akik a MOL Bubi gyűjtőállomáson kívül hagyják a kerékpárt, azoknak 5000 forint állomáson kívüli lezárási felárat kell fizetniük.