Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Világviszonylatban is egyedülálló technológia valósul meg a 20 milliárd forintos beruházás révén. A büki gyár dolgozói létszáma ezzel a fejlesztéssel 920 főre emelkedik.

A svájci gazdaság kulcságazatait jelentő gép- és elektronikai ipar, valamint az élelmiszeripar és a gyógyszeripar vállalatai is jelen vannak hazánkban, a cégek többsége a jövőben is kapacitásai növelését tervezi. A teljes magyar gazdaságot tekintve is érvényes ez a tendencia, mivel az idei év első félévében 2500 milliárd forintnyi, rekordösszegű beruházás valósult meg hazánkban, ami 25 százalék feletti növekedést jelent egyetlen év alatt - fogalmazott Varga Mihály.

Vas megye az országos átlagnál gyorsabb ütemben fejlődött a 2010 óta eltelt időszakban. Így mára már a nyugat-dunántúli régió második legfejlettebb megyéje lett, ahol az egy főre jutó GDP 2010 óta 11,5 százalékpontot emelkedett.

A Nestlé - Magyarországon a legnagyobb svájci befektető és munkáltató - a mostanival együtt összesen 43 milliárd forintos saját tőkéjű beruházást valósított meg Bükön az elmúlt 7 évben.

A bővítés nyomán a Nestlé Purina gyára naponta több mint egymillió termék gyártására képes. A gyárból így minden nap több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.