Az egzotikus utazásokkal foglalkozó Lagun Travel befejezi működését - számolt be elsőként az utazomajom.hu.

 

 

​​Irodánk augusztus 25-i dátummal befejezte utazásszervező tevékenységét. Új foglalásokat nem áll módunkban fogadni - olvasható a cég honlapján.

Tegnap az iroda alapító tulajdonostársa levelet küldött az utasoknak, amiben “megrendülten tudatja”, hogy a LagunTravel Ltd. kénytelen megszüntetni az utazási tevékenységét és az augusztus 25-től induló utazásokat már nem tudják biztosítani.

Az iroda ég főként Seychelle-szigetek-i utazásokkal foglalkozott, de más népszerű egzotikus utakat is ajánlott, például Mauritiusra vagy Maldív-szigetekre.

A cég biztosítója csak a kintragadt utazókat költségeit fedezi, a későbbi utazásokat nem. Emiatt a LagunTravel más megoldást próbál találni, de jelenleg nem áll rendelkezésre forrás a már befizetett, de még meg nem kezdett utazások visszafizetésére. Saját elmondásuk szerint is évekig tarthat a folyamat.

Az utazomajom.hu szerint az utazási iroda az első években magyar cégként üzemelt, majd később visszavonták az engedélyük és külföldi vállalatot alapítottak, MKEH-engedélyszámmal nem rendelkeztek. Az iroda nem volt a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja sem.