A hét közepén bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, a benziné ugyanakkor nem változik – írja a Holtankoljak.hu. Ennek megfelelően április 24-től a következőképpen alakulnak az átlagárak:

  • 95-ös benzin: 650 Ft/liter
  • Gázolaj: 639 Ft/liter 

A magas benzinárak ellenére nem esett vissza drasztikusan a magyarok fogyasztása: a Magyar Ásványolaj Szövetség múlt héten közzétett adatai alapján mintegy 20 millió literrel tankoltunk kevesebbet az idei év első negyedében, mint 2023 azonos időszakában.

Ugyanakkor a régióban magyarországi átlagár a legmagasabb, a környező országokhoz képest mintegy 3,2 százalékkal drágább a tankolás. A magyar kormány ennek kapcsán többször is kifejtette elégedetlenségét, hozzátéve, nem kizárt, hogy ismét visszaállítják a benzinárstopot. Nagy Márton gazdasági miniszter azt mondta, szerdán vizsgálják meg a kérdést.

Itt a villanyautók alternatívája: az egészséges üzemanyag nem álom többé

Szükség lenne a laboratóriumi nafta elterjedésére, mert a közúti közlekedés igencsak ludas a klímaváltozást előidéző gázok kibocsátásában, miközben az elektromos autók széles körű elterjedése még várat magára.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->