A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első 289,8 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetés központi tartalékán belüli gazdaság-újraindítási programok terhére. Ebből 80,6 milliárd a nem állami (alapítványi) felsőoktatási intézmények támogatására, míg 104,6 milliárd a felsőoktatás speciális feladataira fordítható. Területfejlesztési feladatokra 21,5 milliárd, a térségi fejlesztési feladatokra pedig 12,4 milliárd forint jutott.

A közlekedési ágazati programok 12 milliárd forinthoz jutottak, továbbá az országgyűlés is kapott, a Steindl Imre program keretében 5,5 milliárdot. További összegek: a művészeti tevékenységek és egyéb feladatok támogatása 4 milliárd, a közgyűjteményi, közművelődési szakmai feladatok támogatása 3,5 milliárd, a Nemzeti Sportközpontok 3 milliárd a védelmi ipari kapacitásokhoz, azok fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges feladatok támogatása 3 milliárd forintot tesz ki - derül ki az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett rendeletből.

Egy másik határozatban a kormány 25 milliárd forinttal megemelte a Magyar Export-Import Bank Zrt. alaptőkéjét, továbbá a jövő évi költségvetésben jóvá hagyott a részére 3,5 milliárd forint kamatkiegészítést is.

Egy további határozatot hozott a kormány a Magyarországon beruházó külföldi nagyvállalatoknak beszállító hazai kkv-k támogatásáról. Ennek az összege 10 milliárd forint.

Végül a Magyar Kézilabda Szövetség országos kültéri kézilabdapálya-építési programja második ütemére, az idei költségvetésből 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.