A ManpowerGroup a világ 41 országában, összesen 39 ezer munkáltató körében folytatta le negyedéves felmérését, melynek keretében Magyarországon a munkáltatók 508 fős reprezentatív mintájában szereplőket kérdezték meg első negyedéves munkaerő-felvételi szándékaikról.

A piacon egyelőre nem érzékelhető tömeges elbocsátás. Ez csupán bizonyos területeken jellemző, egyes szakmákban ugyanakkor továbbra is munkaerőhiány van. Arra számítunk, hogy a munkaerőpiac dinamikája lelassul: mind a cégek, mind a munkavállalók kivárnak ahelyett, hogy új lehetőségek után néznének. A cégek oldalán továbbra is komoly bizonytalanság érzékelhető

– mondta el Fehér Tamás, a ManpowerGroup Magyarország ügyvezető igazgatója.

A korábbi negyedévekhez képest is lényegesen nőtt az eltérés az egyes régiókban működő cégek várakozási között.

A legpesszimistább várakozások az Észak-Alföldön mutatkoznak, ám szintén jóval több elbocsátásra, mint felvételre számítanak Észak-Magyarországon, a Dél-Dunántúlon és a Nyugat-Dunántúlon is.

Itt lehetnek a legnagyobb leépítések

A Dél-Alföld az egyetlen olyan régió, ahol minimálisan többen terveznek létszámbővítést, mint leépítést.

  • Az egyes szektorokat vizsgálva csupán a pénzügyi és ingatlanszektor, valamint az IT szektor számíthat nettó létszám-bővülésre.
  • Az egészségügy és élettudományok, valamint az energia és közművek szektorban stagnálására lehet számítani, a többi szektor mutatói viszont visszaesést prognosztizálnak.
  • A legnagyobb arányú létszám-leépítésre a kommunikációs szolgáltatások, illetve az alapanyag- és feldolgozóipar területén lehet számítani.

Minél nagyobb, annál ellenállóbb egy cég

A ManpowerGroup kutatásából az is kiderült, hogy a jelenlegi helyzetben jól láthatóan a cégmérettel együtt nő a válsággal szembeni ellenállóképesség.

A tíznél kevesebb főt foglalkoztató mikrovállalkozások 44 százaléka tervez létszámcsökkentést végrehajtani, ez az arány a 250 főnél nagyobb létszámmal működő vállalatok körében csupán 27 százalék.