Összehangolt akció keretében a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is házkutatást tartott a Völner Pál lemondott igazságügyi államtitkárt és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar őrizetbe vett elnökét érintő korrupciós botrány miatt a Központi Nyomozó Főügyészség.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint korábban azért nem tudott a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll. Süli János állítása szerint semmiről sem egyeztetett Schadl Györggyel - írja az Index.

A politikus a 444.hu által közölt videóban többek között arról is beszélt, hogy amit az ügyészség végzett, az nem igazán házkutatás, hanem iratokat kerestek.

A tárca nélküli miniszter elmondása szerint senkinek sem beszélt a házkutatásról – aminek a végére érkezett meg a minisztériumba –, ugyanis titoktartási nyilatkozatot írt alá. Állítása szerint Völner Pállal napi szinten találkozott, de erről az ügyről sosem beszéltek.

A nyomozóhatóság egy szabadalommal kapcsolatos pályázatról kérdezte Sülit, amivel kapcsolatban lobbiztak nála. Egy szén-dioxid-mentes építőanyaggyártási módszerről faggatták, amiről állítása szerint nem tudtak. De nem találkoztak, és levelezés sem volt köztük.

Süli János elmondta: nem számított rá, hogy „bármi szál” lesz az ügyből, akár Völner Pállal kapcsolatban, ezért nem számolt be a házkutatásról a többi miniszternek. Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter - írja az Index.