A gyerekvakcinát igénylő házi gyerekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyerek oltását teszi lehetővé (138 ezer vakcina érkezik) december 15-től.

A kormányzati koronavírus oldal szerint a további gyerekvakcina szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyerekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Egy ampullában 10 gyerek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott egy ampullára 10 gyereket kell szervezni a házi gyerekorvosoknak is.

Regisztrálni itt lehet

A szülők a gyerek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt emailcímmel rögzíthetik a gyereküket. Egy emailcímről egy gyereket lehet rögzíteni.

Csak az ötödik életévet betöltött gyerek regisztrálható érvényesen!

Később nyílik az időpontfoglaló

Az internetes időpontfoglalót néhány napon belül nyitják meg, ennek dátumáról és a gyerekoltásra kijelölt kórházakról külön tájékoztatást fognak adni. 

Érdemes szólni a gyerekorvosnak

Amennyiben a szülő szeretné gyerekét beoltatni, érdemes azt jelezni a házi gyerekorvosnak is. Emellett a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon érvényesen regisztrált gyerekről tájékoztatást fog kapni a TAJ-szám szerint illetékes házi gyerekorvos is.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a közelmúltban jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 éves korosztály oltását is a Pfizer gyerekvakcinájával.