A kiadvány keddi budapesti bemutatóján adták át a Gault&Millau idei díjait is. Az év konyhafőnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, az év étteremtulajdonosa pedig a Rosenstein család lett.
A zsűri szerint a vidék vendéglője ezúttal a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához; a magyar gasztronómia reménysége díjjal Garai Ádámot (Olimpia étterem, Budapest), az év feltörekvője címmel az őriszentpéteri Pajta bisztrót tüntették ki. Alternatív vendéglátás kategóriában a budapesti Beszálló Food Bart díjazták, az év borászata 2017-ben a budaörsi Szentesi Pince.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület Aranyszalag Minőség Tanúsítványát az akasztói szikiponty kapta meg.
Legolvasottabb
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Sok autós már csak akkor veszi észre, amikor késő: ez történik a kocsival, ha erre nem figyelünk oda
Újabb sokk a bevásárlásnál: már ezek a kedvenceink is érintettek
Bejelentés érkezett a SZÉP-kártyákról: őrült költési roham várható, az oka is kiderült
Csendben kicserélnek: a munkanélküliség következő hulláma már a láthatáron, csak így lehet talpon maradni
Itt a vége: négyszáz év után lehúzzák a rolót, nem lehet többé levelet feladni a postán
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak