Az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója szerint nem kérdés, hogy az Opus csoport blue chip, hiszen a kapitalizáció tekintetében stabilan az ötödik hely a társaságé. Az a tervük, ahogy az ilyen papíroktól elvárható, a jövő évtől elérhetővé teszik a közönség számára a stratégiájukat, valamint az üzleti terveiket.

Mészáros Lőrinc a cégcsoport legnagyobb részvényese, nem titok, ez egy nyilvános információ. A társaság mindennapi életében nem vesz részt, a többi részvéyneshez hasonlóan a közgyűlés útján gyakorolja a részvényesi jogait

mondta az Indexnek Lélfai Koppány, aki korábban a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója volt és tavaly májusban vette át az Opus vezetését.

Komoly kihívásként tekintettem erre a feladatra...Az elmúlt évek erőteljes expanziós időszakát már lezártuk, ami jelentős növekedést hozott, de a folytatásban már sokkal inkább a hatékonyság növelésére, a szinergiák kiaknázására koncentrálunk

– hangsúlyozta Lélfai Koppány, majd hozzátette, hogy az Opus jókor volt jó helyen, ésszerű döntés volt egymáshoz akár méh közvetve sem kapcsolódó üzletágakban növelni az erőforrásokat, különböző iparágak kiemelt, fontos szereplőibe fektetni. 

Lélfai Koppány
Lélfai Koppány
Kép: Index /  Papajcsik Péter

A vezérigazgató úgy véli, hogy a masszív expanzió után ez már a konszolidáció kora. Lélfai Koppány szerint örömteli, hogy a társaság pénzügyi helyzete lehetővé tette a részvény-visszavásárlási program meghirdetését, amely októberben sikeresen lezárult.

Tőzsdei kereskedésben egymilliárd forint értékben vásároltunk vissza papírokat. A program sikerén felbuzdulva már meg is hirdettük a következő aukciót jövő februárra 2 milliárd forint értékben

– jelentette be a vezérigazgató, aki egy polcon látja az Opust az OTP, Mol, Telekom, Richter kvartettel.

Erős első fél évet zárt az OPUS: 900 százalékkal nőtt a nettó eredmény

Csökkenő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 55 087,04 ponton zárt pénteken, 1,35 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban. Bővebben --->

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!