A részvénypiac heti forgalma 33,58 milliárd forint volt az előző heti 57,78 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte: kétmilliárd eurós kötvényprogramot jelentett be a Mol, az olajtársaság szerint a bevételeket általános vállalatfinanszírozási célokra használhatják fel.

Kitértek arra is, hogy a vállalat a nemrég indult hulladékgazdálkodási üzletágban csak évek múlva vár a pozitív cash-flowt, a Mol leányvállalata, a MOHU vezérigazgatója arról beszélt, hogy egyelőre rengeteg beruházásra van szükség az üzletágban, de ez egy igazi kitörési pont lehet.

A kommentárban jelezték, hogy Ukrajna véglegesen levette az OTP-t a háborút támogató szervezetek listájáról.

Erős első fél évet zárt az OPUS, a működési eredmény 165 százalékkal, a nettó eredmény pedig közel 900 százalékkal nőtt az előző év első fél évéhez képest, ugyanakkor a jó teljesítményt elsősorban az első negyedév számai segítették. A legtöbb szegmensben pozitív a kép, az ipari termelés szegmens továbbra is erős, a turizmus erősen felül tudja teljesíteni a magyarországi átlagos turisztikai forgalmat, míg az élelmiszeriparban is javuló volt az üzemi eredményesség az első fél évben

–írta az Equilor.

A héten a Magyar Telekom 5,19 százalékkal erősödött, a részvény 568 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma meghaladta a 1,74 milliárd forintot.

Richter 2,97 százalékkal gyengült a héten, pénteken 8650 forinton zárt, heti forgalma 7,45 milliárd forint volt.

A Mol ára a héten 1,79 százalékkal csökkent, 2744 forinton zárt pénteken, forgalma a héten 3,91 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama 0,90 százalékkal csökkent a héten, pénteken a részvény 13 180 forinton zárt, heti forgalma 18 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4873,09 ponton zárt a héten, ami 30,04 ponttal, 0,61 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

 

A legbiztosabbnak hitt szektort végzik ki a kamatok

Nem csak a kötvénypiacokon okoz földcsuszamlást az, hogy a befektetők beárazzák, a magas kamatok akár sokáig velünk maradhatnak. A részvénypiacon a legstabilabbnak hitt részvények csoportja, az úgynevezett osztalékpapírok körében is beindult a fűnyíró, szenvednek a közszolgáltató részvények. Bővebben --->

(via MTI)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!