Az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetsége 2023. november 30. és december 2. között Budapesten tartja közgyűlését a főváros egyesítésének 150. születésnapja alkalmából. Az eseményre Európa 14 országából és 28 városából közel 60 résztvevő érkezett Budapestre – írja a Turizmus.com.

Budapest 2010 végén csatlakozott az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségéhez, amelynek célja az európai fürdővárosok együttműködése, a fürdővárosok népszerűsítése.

A szövetség első alkalommal rendezi meg közgyűlését Budapesten, amelynek főszervezője a szövetségben Budapest Fővárost képviselő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH).

közgyűlés többek között lehetőséget ad arra az idén 150. születésnapját ünneplő Budapestnek, hogy megmutassa magát az európai partnereknek, köztük Európa számos világszerte is ismert fürdőhelyének.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjében kiemelte:

a város alatt található termálforrások a természet ajándékai. Ezt az ajándékot kompromisszumok nélkül, minden áron óvnunk kell. Ahogy minden más természeti értékünk, úgy termálforrásaink is élvezik a városvezetés védelmét.

Szűts Ildikó BGYH-vezérigazgató kiemelte: Budapestet 1937-től, csaknem száz éve a világ fürdővárosának nevezik, nem véletlenül: összesen 38 különböző termál- és ásványvíz, valamint 119 kút alkotja ezt az egyedülálló örökséget. 

Az adventi vásárok és a gyógyfürdők lettek a turizmus mágnesei

Friss turisztikai adatok szerint novemberre eddig 4,5 százalékkal, decemberre pedig 3,6 százalékkal magasabb az előfoglalások száma, mint egy éve ilyenkor. A belföldi vendégek többsége év végén vidéki úticélt választ, Hévíz, Sárvár, és Bükfürdő a legnépszerűbb desztináció. Bővebben --->