Több mint egy évig volt zárva a miskolctapolcai fürdő, de 2023. utolsó hónapjában újra kinyit, jelentette be Miskolc polgármestere a közösségi oldalán.

Az Ellipsum Élményfürdő felújítására a Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintnyi állami forrást fordítottak, amit később további 700 millió forinttal egészítettek ki.

Az Ellipsum Élményfürdőt 2022. október 3-án, több mint egy éve zárták be. Erre – hivatalosan – nem az energiaárak emelkedése miatt volt szükség, hanem a garanciális javításokat kellett elvégezni, írja a Termalonline.

A fürdő majdnem összes medencéjét visszabontották és újraburkolták, valamint a gépészeti problémákat is megjavították.

Nyár közepén már lehetett arról hallani, hogy lassan sor kerül a vizes próbaüzemre is. Ezt követően pedig a tulajdonos önkormányzatnak és a fürdőt működtető társaság dönt arról, hogy mikor nyithat ismét ki a termál.

Sok kérdőjel volt a fürdő újranyitása körül, Veres Pál Miskolc polgármestere korábban többször is arról nyilatkozott, hogy a fürdő csak veszteségesen üzemeltethető. De most a közösségi oldalán azt közölte: az Ellipsum 2023. december 1-jént újra nyit.