A megmozdulást az Egységes Diákfront tagjaiként a Turul Diákegyesület, a Pala Mozgalom, a Grund és a Diákok a Tanárokért szervezte.

A demonstráció résztvevői az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térre indultak rendőri felvezetéssel. Az első sorban kifeszített molinójukon a "Tanárainkkal vagyunk!" feliratot vitték. Vonulás közben a "tanár nélkül nincs jövő", "a sztrájk alapjog", "elegünk van", "szabad ország, szabad oktatás", "a csend nem rend" jelszavakat skandálták.

A pódiumon csak diákok szólaltak fel. Arról beszéltek, hogy nem elég béremelést követelni, oktatási reformot akarnak. Megfogalmazták azt az igényüket is, hogy a tanulók anyagi helyzete ne befolyásolhassa az elérhető oktatás minőségét.

Emlékeztettek: korábban már felszólították a közmédiát arra, hogy adjanak tudósítást a megmozdulásaikról és a televízióban élő adásban mondhassák el véleményüket. Elégedetlenségüknek egy perc néma csenddel adtak nyomatékot - írta az MTI.

Ezután az Egységes Diákfront pontokba szedett követeléseit ismertették:

  1. megoldást a tanárhiányra,
  2. tanítható és tanulható mennyiségű tananyagot,
  3. élhető körülményeket az iskolákban,
  4. "figyelmet az oktatásra",
  5. a sztrájkjog azonnali visszaállítását, valamint
  6. az iskolai szegregáció azonnali felszámolását.

 A beszédek után performansz következett: az alagút tetejéről kockásingekből varrt molinót lógattak le, majd játékpénzeket szórtak annak illusztrálására, mennyi pénzt szór el a kormányzat felesleges dologokra, ahelyett, hogy azt az oktatásra költené - írta az MTI.

A következő tüntetést a diákok december 9-ére a köztévéhez hirdették meg.