A legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cég 2056-ig kapott koncessziós jogot - vette át a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megjelent közleményt a Telex.

Az egykoron Andy Vajna birtokolta, de ma már Garancsi István, a Fehérvár FC és a Market Építő Zrt. egyik tulajdonosa 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 40 százalékos végső tulajdonában álló cégről van szó. (Szalay-Bobrovniczky a Századvég Gazdaságkutató társtulajdonos, volt londoni nagykövet, Habony Árpád egykori üzlettársa, aki a közelmúltban beszállt egy orosz céggel a hazai vasúti járműgyártásba, és állami kezességvállalással 53 milliárdos hitelt kapott az állami MFB-től egy repülőgyártó megvásárlásához.)

Az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. által üzemeltetett Las Vegas Casino-csoport, vagyis az Atlantis, az Atrium Eurocenter, a Corvin Sétány, a Sofitel, illetve a Tropicana kaszinók üzemeltetési koncessziója 2024-ben járt volna le. Egy tavaly elfogadott törvénymódosítás azonban lehetővé tette, hogy a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter vagy központi szerv újra kioszthassa a koncessziót, ha a korábban megkötött koncessziós szerződés eredeti időtartamának fele már lejárt - írta a lap. A közelmúltban - hivatalos közlemény nélkül - a koncessziós jogokat 2056. március 31-ig meghosszabbították - mindez a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megjelent dátummódosításból derült ki.